tirsdag den 2. december 2014

Indlæg af Cecilie og Catharina


"Patienter der er Jehovas Vidner – som afviser blodtransfusion af religiøse årsager – klarer sig faktisk bedre end andre patienter,” skriver avisen The Sydney Morning Herald den 2. oktober 2012.


I citatet ses det tydeligt, hvordan Jehovas vidners organisation er en sluttet kreds. De er som bekendt modstandere af blodtransfusion, og i citatet fremhæves det, hvordan dette er det rigtige. De retfærdiggøre, hvorfor det er ok at gå ind for dette. De mener, at de via troen på Jehova kan klare sig bedre end andre, der ikke er troende. De mener, at udefra kommende blod er urent, og derfor vil de ikke modtage dette. Dette viser igen den sluttede organisering, Jehovas vidner har opbygget, i og med de ikke vil modtage blod udefra.

2 kommentarer:

  1. Jeres fokuspunkt understreger hvordan Jehovas vidner udskiller sig fra den gennerelle holdning der er i samfundet. Dette styrker påstanden om Jehovas vidner som sekt.

    SvarSlet
  2. Vi kan se at i har lagt vægt på Jehovas Vidners skarpe organisering og dualisme mellem godt og ondt. I har reflekteret over at Jehovas vidner ser sig som den eneste legitime religion og at de ikke er accepterende overfor det der kommer udefra hvilket alt understøtter at Jehovas Vidner er en sekt.

    SvarSlet