onsdag den 4. februar 2015

Begreber fra islam - "Vis mig din tro"

Af Klara, Anna S. og Alexandra
I "Vis mig din tro" bliver der lagt vægt på gerningerne. Både hvilke og hvorfor de skal udføres.
Bønnen er en del af de fem søjler og er derfor en cental del af islam og de gerninger der forventes af muslimer.
Som en del af bønnen vasker man sig inden, fordi det er en rituel renselse som gør en klar til bønnen. Selve bønnen foregår på et bedetæppe i retning mod Mekka og det forventes at bønnen sker fem gange dagligt. Grunden til at de beder fem gange dagligt på bestemte tidspunkter, er fordi man skal vide at Gud er der. Michelle fortæller at det for hende er vigtigt at kunne "afvise" sine lyster, fx at sove, for at bede til Gud.
I bønnen skal man to gange ligge hovedet på et stykke jord som symbol på at man af jord er kommet og til jord skal blive. Derudover skal muslimer sige "Allah Akbar"- Allah er større , hver gang de laver en ny bevægelse.

En anden ting som ligges vægt på i dokumentaren er at kvinder og mænd skal adskilles. Da de tre andet-troende kommer hjem til Michelle, giver hun ikke hånd til mændene, kun til kvinden. Hun forklarer at man i islam tror på at mænd og kvinder ikke skal have fysisk kontakt. Da de alle tager til et foredrag i organisationen, skal mændene gå ind af den ene indgang og kvinderne ad en anden. Derudover var der et klæde som adskilte mænd og kvinder fra hinanden i rummet.
Endvidere forklarer hun at kvinder skal bruge en dækkende beklædning som beskyttelse.Ingen kommentarer:

Send en kommentar