onsdag den 4. februar 2015

Hvilke begreber fra Islamforløbet ser I i programmet "Vis mig din tro"?

Af: Catharina & Akosua

Gennem udsendelsen oplever, vi bl.a., hvordan islam udtrykkes som en lovreligion. Vi følger 4 personer, hvoraf Michelle på 23 år har konverteret til islam. Det har hun gjort i og med, at hun føler islam samler alle øvrige religioner. I Michelles hjem fortæller hun om, hvordan hun lever som muslim, hvor det snarer er et valg frem for tvang. Dette sættes særligt under debat, da Søren, der kommer fra en kristlig frikirke endnu ikke har fået afkræftet sine fordomme.

Undervejs drøftes bl.a. tankerne omkring Michelles tilgang til beklædning. Her fortæller hun om, hvordan kvinder beklæder sig. Ifølge den troende skyldes det, at Koranen fortæller, at man skal iklæde sig de lange klæder for at dække sig til. Altså fremstår beklædningen som en form for beskyttelse mod det andet køn. Allerede her skabes en diskussion om, hvorvidt dette er et valg eller tvang. Søren udtrykker hans kritiske syn på de mange normer som religionen tynger ned over den enkelte.

I forbindelse med madlavning, bringes endnu et kritisk syn på Islam som samtaleemne. De troende taler om tilgangen til køn, herunder svinekød. Endvidere ser man, hvordan Michelle 'inviterer' sine gæster ind i den 'åndelige' verden via en af de fem daglige bønner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar