onsdag den 4. februar 2015

Vis mig din tro - Anders & Jacob

I programmet ”Vis mig din tro” ser vi i denne episode Michelle som viser de andre hvordan hendes dagligdag er som muslim. Det er hovedsagligt etik og frelseveje som de beskæftiger sig med, der er en masse påbud hun skal forsøge at overholde, noget som at stå op kl 3 om natten og bede. Michelle understreger at det ikke er noget som hun gør for gud, men en handling hun gør for sit eget ego og at vise ydmyghed, hun tilsidesætter sine egne behov/lyster ved at stå op meget tideligt for at bede.

I programmet følger vi dem bl.a. til en forelæsning hvor en mand var kommet fra England for at tale om Islam, dets meninger, budskaber og hvordan det bliver set i verden. Hvilke kvaliteter Islam har, hvad de ønsker at udbrede og deres ønske om at forbedre det billede mange har om Islam.

De beskæftiger sig meget med de 5 søjler, hvor de lærer hvordan man bl.a. skal bede ordenligt. Hvordan de skal vaske sig, hvordan bønnen lyder og ikke mindst hvordan de skal bede. Michelle forklarer også, at det ikke er selve handlingen, men hensigten der betyder noget, et eksempel var at hun sagde det ikke var så vigtigt at de fastede en hel måned, men at grundene for at gøre det var det vigtigste.

Sørens kritik lød meget på de mange påbud Michelle var underlagt, og til trods for at de er frivillige overholder hun dem. Nogle fordomme blev afkræftet, som bl.a. hvad hun spiser, men at de står tideligt op, bærer tørklæder, undgår vestligt musik er stadig mange regler for Søren at overholde, det er for ham ikke det far-søn bånd som han føler med hans gud, som er en tro baseret religion, mens Islam er baseret på regler og påbud som skal overholdes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar