onsdag den 4. februar 2015

Hvilke begreber fra islam ser vi i programmet "Vis mig din tro?"

I programmet ser vi hvordan Michelle lever og bor som konverteret muslim. Hendes hjem er præget af troen i form af korte budskaber og citater fra koranen i indretningen.

I programmet ser vi hvordan de beder på et bedetæppe vendt mod den hellige by Mekka. Derudover følger Michelle de 5 søjler; Trosbekendelsen, pilgrimsrejse, bøn, faste, almisse.

Hun viser de andre hvordan hun gentager trosbekendelsen når hun beder. Hun faster og beder bønnen på de fastlagte tider. Inden bønnen vasker hun sig bestemte steder for at være ren til bønnen. Derudover bærer hun bestemt beklædning for ikke at vise sin kvindelighed i offentligheden. Hun nævner dog intet om pilgrimsrejsen og almissen.

Hun følger de generelle muslimske regler: hun er tildækket, spiser ikke svinekød, hører ikke vestlig musik, går i moskeen, overholder fasten og hun har ingen berøring med det modsatte køn som ikke er hendes mand.


Hun nævner også hvordan hun som muslim kan blive frelst. Hun mener at hun er konverteret til Islam fordi hun har lyst og fordi hun føler at det giver hende mening i livet. Hun gør gerne gode gerninger og tror kun på én gud, for at vise hengivenhed til troen.

Kritik fra Søren:
Søren kommer fra kristendommen som er meget trosorienteret hvorimod islam er meget gerningsorienteret. Han mener derfor at islam låser personen fast og at reglerne er for stramme. Han mener at religionenen er for stram. Han har svært ved at se hvorfor Gud skal blandes ind i så mange aspekter af den personlige tro. 


Af Anna Debois og Johanne 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar